Top 3 ziektes die van dier op mens zijn overgedragen

24/01/2023
586

Er zijn in de wereld veel verschillende ziektes die van een dier op de mens zijn overgedragen. Om een infectie van een dier op de mens te verwoorden is er een begrip, die dat aanduid. Het begrip zoonoses houdt in dat er een infectie van een dier op de mens is overgedragen. Sommige van deze ziektes zijn erg mild. Anderen kunnen daarentegen ernstige en vervelende gevolgen hebben. door de jaren heen zijn er veel verschillende infecties overgedragen, maar welke zijn nou het heftigst? In deze blog lees je de top 3 ziektes die van een dier op de mens is overgedragen.

Lyme

De Lyme-ziekte is een infectie die wordt overgedragen na een tekenbeet. De Lyme-ziekte wordt vaak bestreden met een antibiotische behandeling. Echter is dit niet altijd het geval en kunnen er vervelende gevolgen ontstaan. Hierbij te denken aan chronische gezondheidsproblemen op het moment dat iemand niet spoedig wordt behandeld. Het is dus noodzaak om spoedig te worden behandeld. De Lyme-ziekte herkent men vaak door de symptomen als koorts, hoofdpijn en vermoeidheid.

Salmonella

Salmonella is een bekende bacterie die veel schade heeft aangericht bij de mens. Salmonella is een bacterie die wordt overgedragen via besmette voedselproducten. Veel voorkomende voedselproducten zijn eieren en vlees. Niet alleen kan Salmonella overgedragen worden via besmette voedselproducten, maar ook via dieren. Het in contact komen met besmette huisdieren en dieren in de landbouw, kan al voldoende zijn om geïnfecteerd te worden. Op het moment dat jouw huisdier besmet is, is het noodzaak om naar een dierenarts in geldrop te gaan. De dierenarts in geldrop kan er dan voor zorgen, dat de besmetting weggaat. Bovendien bescherm jij jezelf dan ook tegen de bacterie. Salmonella kent verschillende symptomen. Enkele symptomen zijn onder andere buikpijn, diarree en koorts. De bacterie is bij vele na een week verdwenen. Echter is dit niet bij iedereen het geval en kan het leiden tot vervelende complicaties.

Lees ook:  Alles over Salie

Leptospirose

Een bacterie die wordt overgedragen via contact met besmette urine, is de bacterie Leptospirose. Leptospirose komt voornamelijk voor bij het in contact komen met besmette urine van wilde dieren. Hierbij te denken aan de rat of bever. Niet alleen besmette urine kan het gevaar zijn. Het kan ook overgedragen worden via water of grond. Wel alleen als het besmet is. Leptospirose kent verschillende symptomen. De meest bekende zijn onder andere koorts, hoofdpijn en misselijkheid.

Er zijn veel verschillende ziektes van een dier op de mens overgedragen. Vele bacteriën zijn goed te bestrijden. Echter zijn sommige toch heel erg gevaarlijk. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “Mensen zijn massaal aan het ontspullen“ of “Feiten over de opwarming van de aarde

Lees ook:

Laatste Nieuws

Steeds minder mensen willen huisje, boompje, beestje

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest