Feiten over de opwarming van de aarde

10/11/2022
1285
Zonnepanelen Venlo

Na het laatste klimaatdebat in Parijs is iedereen weer in rep en roer. Het woord ‘maar’ horen we nog veel te vaak in de discussies omdat mensen zich afvragen of het wel echt zo is wat wetenschappers zeggen. Er zijn twee dingen die mensen kunnen doen als er gevaar dreigt. Dit is actie ondernemen of met superveel drogredenen komen en zeggen dat het allemaal wel mee valt. Om jullie op de hoogte te brengen wat er nu echt aan de hand is met de opwarming van de aarde, benoemen wij in dit artikel een aantal feiten die wetenschappelijk bewezen zijn. Om deze feiten kunnen wij én de overheid nou eenmaal niet heen. Daarnaast gaan we verder in op onderwerpen die kunnen helpen bij de opwarming van de aarde.

De 10 warmste jaren ooit

Vanaf het jaar 1998 hebben de tien warmste jaren ooit plaatsgevonden. Het warmste jaar binnen deze periode bevond zich in 2018. Een record voor een koud jaar is al meer dan een eeuw niet gebeurd. De laatste keer dat een record voor een koud jaar is gemeten was in 1911.

Het smelten van de noordpool

Doordat de aarde op aan het warmen is smelt het ijs op onze noordpool. Door deze smelting stijgen de zeespiegels over de gehele wereld. De stijging van het water zorgt voor meer overstromingen en stormen. Zo is een jaar geleden zelfs een overstroming geweest in ons eigen land en de buurlanden. Duizenden mensen zijn hier de dupe van geworden en er zijn zelfs mensen overleden. Overstromingen en stormen zijn 80% van de keren de oorzaak van rampen wereldwijd tussen de jaren 2000 en 2010.

Lees ook:  Mogelijk hongersnood op komst door oorlog Oekraïne
Opwarming van de aarde

Menselijke activiteiten

Bijna alle klimaatwetenschappers (97%) beweren dat de veranderingen in klimaat een gevolg is van activiteiten die de mensheid verricht. Denk hierbij aan het kappen van bossen, de energiecentrales en de winning van gas. Wel houden wij mensen steeds meer rekening met dit soort onderwerpen. Zo zie je dat veel mensen ervoor kiezen om duurzamer te leven. Zonnepaneelbedrijven in steden merken dat er steeds meer vraag is naar een zonnepanelen installateur in Venlo (onder andere).

Invloed op onze dieren

De klimaatverandering heeft niet alleen invloed op de mensen en onze leefomgeving, maar ook op die van de dieren. Zo zijn er steeds meer rampen die gerelateerd zijn aan het klimaat en worden de leefgebieden van de dieren verwoest door de hogere zeespiegels. Daarnaast zorgen de rampen voor minder beschikbaarheden tot voedsel en watervoorzieningen.

Wat kunnen we doen?

Een antwoord op de vraag wat we kunnen doen tegen de opwarming van de aarde is niet makkelijk te beantwoorden. Echter, alle kleine beetjes helpen en kunnen dingen zoals zonnepanelen in Venlo, Amsterdam en andere grote steden leggen al verschil maken. Zonnepanelen kopen rondom Venlo als voorbeeld is niet lastig meer tegenwoordig. Overal ter wereld en vooral ook in Nederland worden steeds meer zonnepanelenbedrijven begonnen.
Naast verbeteringen aan je huis kun je er ook voor kiezen om minder met de auto naar plekken te gaan. Is de locatie waar je heen moet dichtbij, neem dan vooral ook een keer de fiets. Eet daarnaast minder vlees en producten die van ver moeten komen.

Lees ook:  Voor- en nadelen van publiciteit

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over Waarom buitenlandse bedrijven zonnepanelen aanschaffen!

Lees ook:

Laatste Nieuws

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest