Waarom buitenlandse bedrijven zonnepanelen aanschaffen

23/05/2023
2311
Solarite

Zonnepanelen zijn een goede investering voor de meeste huishoudens, maar ook voor bedrijven! Vaak wordt er bij de aanschaf van zonnepanelen van bijvoorbeeld Solarite alleen gedacht aan particulieren die zonnepanelen op hun dak willen hebben. Zij kunnen dan immers besparen op hun maandelijkse energierekening en dit is voor hun voordelig. Echter zouden bedrijven ook hartstikke goed kunnen profiteren van het laten installeren van zonnepanelen of andere technologische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. In deze blog lees je alles over waarom buitenlandse bedrijven zonnepanelen aanschaffen.

Zonnepanelen in ons land

In 2021 wist ons land de eerste plaats over te nemen van Duitsland op het gebied van de meeste zonnepanelen per inwoner hebben. Tot nu toe hebben we die plaats mooi weten te behouden, want Nederland staat nog steeds op nummer een. We zijn daarmee dus een van de meest duurzame landen van Europa en dit is iets waar we trots op mogen zijn. In 2022 waren er in ons land maar liefst 1,9 miljoen zonnepaneelinstallaties, waarbij Noord-Brabant de provincie was met de meeste zonnepanelen van bijvoorbeeld Solarite. Hier stonden er op dat moment maar liefst 314,396. Flevoland was de provincie met de minste zonnepanelen, hier waren het er slechts 51,207.

Solarite

Onze zonneparken

Mede dankzij deze voordelen van zonnepanelen, zagen veel buitenlandse bedrijven hun kans schoon. Nederland kent een aantal zeer grote zonneparken waar veel energie opgewekt wordt voor ons land. Ondertussen blijkt echter dat deze zonneparken merendeels overgekocht zijn door buitenlandse bedrijven. Ze doen dit omdat ze hier zeer grote bedragen aan subsidie voor krijgen vanuit de Nederlandse overheid, die eigenlijk bedoeld waren voor de eigen regio.

Lees ook:  Brandbeveiliging op festivals

Van de 33 grootste zonneparken die ons land telt, zijn er 26 in handen van buitenlandse bedrijven. Projectontwikkelaars en investeringsfondsen uit Duitsland, China, Engeland en Scandinavië kopen massaal onze zonneparken op en harken hier zo’n 889 miljoen euro mee binnen. Een deel van de bevolking is het absoluut niet eens met deze ontwikkelingen en vindt het onterecht dat deze torenhoge subsidies verdwijnen in de zakken van buitenlandse bedrijven. De subsidies zijn immers bedoeld voor onze eigen industrie en regio en het wordt dan ook als oneerlijk gezien dat deze subsidies naar het buitenland gaan. Veel experts pleiten dan tegenwoordig ook voor ingrijpen van het kabinet.

Lees ook: 5 tips om te beginnen met duurzaam leven.

Lees ook:

Laatste Nieuws

Tips om de show te stelen in een karaokebar

Bulken en cutten: de fitnesshype onder jongeren

Brandbeveiliging op festivals

De acht populairste cryptocurrencies in 2024

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest