Ben jij kaar voor het WK?

30/08/2022
692
WK

Eindelijk is het bijna zover, het WK voetbal gaat binnenkort weer beginnen. Normaal gesproken zou bij het plaatsen van deze blog de winnaar van het WK allang bekend zijn, deze editie gaat dat even anders worden. De 22e editie van het voetbaltoernooi gaat namelijk voor het eerst in zijn geschiedenis niet in de zomer, maar in de winter plaatsvinden! Waarom is dit gedaan? En is de wereld klaar voor het grootste sportevenement ter wereld? Je leest het hier!

Qatar

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een land in het Midden-Oosten het WK mag organiseren. Qatar is een Arabisch Emiraat dat grenst aan onder andere Bahrein en Saudi-Arabië. Voor diegenen die wel eens in het Midden-Oosten zijn geweest, zullen begrijpen waarom het WK in de winter plaatsvindt. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk oplopen tot wel 45 graden! Rond de tijd van het WK in november en december, zijn de temperaturen een stuk aangenamer. Het zal in deze maanden maximaal 30 graden zijn. In vergelijking valt dit natuurlijk mee, al is het nog steeds heel warm als er gevoetbald moet worden.
Hoe lost Qatar dit op? De splinternieuwe stadions zijn allemaal uitgerust met een industriële koeler, die het hele stadion voorziet van airconditioning. Verder zijn de stadions zo gebouwd langs de kust, dat ze maximale schaduw en wind vangen. Alle stadions zijn ook wit van buiten om zo de hitte te reflecteren.

Doha, hoofdstad van Qatar

De kansen van Oranje

Na afwezig te zijn geweest op het laatste WK in Rusland, is Nederland er eindelijk weer bij. Gaan ze geschiedenis schrijven door voor de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis het WK te winnen? Dat lijkt een loodzware klus, het team is immers niet meer zo goed als in 2010 en 2014. We kunnen het er wel allemaal over eens zijn dat de kansen om de groepsfase te overleven gunstig zijn. Nederland werd als eerste uit de loting getrokken en treft gastland Qatar, Ecuador en Senegal. Het is voor Qatar de eerste keer dat ze geplaatst zijn voor het eindtoernooi, nog wel dankzij automatische plaatsing vanwege het feit dat ze gastland zijn. En wereldsterren hebben ze vooralsnog niet in hun selectie. Ecuador kan al wat meer gezien worden als voetballand. De Zuid-Amerikaanse passie is terug te zien in hun spel. De afgelopen jaren hebben ze een aantal grote namen in Europese competities gehad, voor Oranje zouden ze echter geen grote dreiging moeten zijn. De grootste dreiging is namelijk Senegal. Het land dat in 2021 de Africa Cup of Nations won en supersterren als Sadio Mané, Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy in hun selectie heeft. Senegal is de eerste tegenstander van Oranje op 21 november, het wordt meteen de zwaarste beproeving.

Lees ook:  Laatste nieuws op het gebied van sport ontwikkelingen

Het wordt ongetwijfeld een WK om niet snel te vergeten. De controversie, de hitte en mooi voetbal. Het eerste WK na de coronapandemie lijkt eraan te komen, wij zitten er klaar voor!

Vond je dit artikel nou interessant? Bekijk dan ook zeker ons artikel over waar op de wereld er het meest gerecycled wordt!

Lees ook:

Laatste Nieuws

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest