Welke effecten heeft stoppen met alcohol op je lichaam?

28/09/2022
471
minder alcohol drinken

Alcohol is een van de meest gebruikte genotsmiddelen wereldwijd, ook al is algemeen bekend dat alcohol een negatief effect heeft op je lichaam. Mensen zien het drinken van alcohol als een gewoonte of vanzelfsprekend en zien niet in dat er alcohol schadelijke eigenschappen bevat. Wat gebeurd er met je lichaam als je doet minderen of volledig stopt met het drinken van alcohol? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Het herstellen van je lichaam

Als je het gebruik van alcohol gaat minder zal je lichaam zich gaan herstellen. Dit effect is vrij snel zichtbaar. Mensen die minder alcohol drinken zijn fitter, vrolijker en helderder. Door het minderen van alcohol houdt je een giftige stof uit je lichaam. Je energie level zal groter worden, maar ook je hersenen worden fitter. Je kan beter je aandacht ergens bijhouden en onthouden van dingen gaat gemakkelijker. Stoppen met alcohol kan je zelfvertrouwen verbeteren en je een goed gevoel geven. Alcohol kan je namelijk een somber gevoel geven, zeker als je het op regelmatige basis drinkt. Dit gevoel blijft hangen en is terug te zien in je humeur. Als je ermee stopt zal je merken dat je een stuk vrolijker bent dan wanneer je wel alcohol drinkt.

Verbeteren van je weerstand

Als je regelmatig alcohol drinkt verslechterd je weerstand, hierdoor kan je sneller ziek worden. Als je stopt met het drinken van alcohol zal je weerstand weer omhoog gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet meer ziek zal worden, alleen minder snel. En als je dan toch ziek bent, zal je sneller beter worden. Als je medicatie gebruikt is het zeker slim om van alcohol af te blijven, dit kan namelijk een negatief effect hebben op de werking.

Lees ook:  Steeds minder pasen gevierd

Je zal sneller afvallen

Alcohol zit vol met calorieën. Je eet en drinkt al vaak genoeg producten waar veel calorieën inzitten. Als je het gebruik van alcohol doet minder wordt de inname van het aantal calorieën een stuk minder. Hierdoor zul je sneller afvallen en raak je mogelijk snel een aantal kilo kwijt.

Je zal beter gaan presteren

Het effect van alcohol op je hersenen heeft effect op je prestaties op het werk. Als je stopt met het drinken van alcohol gaat je concentratie omhoog en behaal je betere prestaties. Alcohol heeft niet alleen effect op je hersenen maar beïnvloed ook de prestaties van je lichaam. Het minderen van alcohol heeft een positief effect op je prestaties in sport maar ook op seksueel gebied. Je hebt meer energie, hierdoor kun je vaker van deze dingen genieten.

Drink met mate is iets wat je altijd in je achterhoofd moet houden. Het minderen van alcohol kan bovenstaande verbeteringen in werking zetten. Compleet stoppen met alcohol is het beste, maar voor veel mensen is dit niet weggelegd.

Lees ook:

Laatste Nieuws

Steeds minder mensen willen huisje, boompje, beestje

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest