De 6 populairste soorten gin van het moment

16/10/2023
373
populairste soorten gin

Bron: Drinks4You

Gin is een alcoholische drank die de afgelopen decennia aan populariteit heeft gewonnen. De verscheidenheid aan typen gin heeft bijgedragen aan deze groei, en in dit artikel zullen we de 6 populairste soorten gin verkennen. Of je nu een doorgewinterde liefhebber van gin bent of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de drank te bieden heeft, deze smakelijke blog zorgt ervoor dat je snel weer een glaasje zult drinken.

London Dry Gin

London Dry Gin is een van de meest herkenbare en populairste soorten gin ter wereld. Het staat bekend om zijn droge en scherpe smaak, waarbij jeneverbessen de hoofdsmaak vormen. Deze gin is ideaal voor klassieke gin-tonics en andere cocktails. Hoewel de naam het doet vermoeden, mag deze gin ook gerust buiten Londen gemaakt worden. London Dry Gin kenmerkt zich echter door de strenge regels omtrent het distilleerproces, waarbij een destillaat ontstaat van 70% alcohol en waaraan alleen water nog toegevoegd.

Dry gin

De Dry Gin lijkt heel erg op de London Dry Gin. Alleen wordt er hier minder gelet op regeltjes bij het destilleren. Bij deze gin hebben de destilleerders meer vrijheid. Dit betekent dat er meer variatie kan zijn in de smaak en samenstelling van Dry Gin, afhankelijk van de producent.

populairste soorten gin: dry gin

Distilled Gin

Distilled Gin is een soort gin die wordt geproduceerd door het destillatieproces. Tijdens dit proces worden neutrale alcohol en jeneverbessen gedestilleerd samen met andere botanicals, zoals kruiden, specerijen en citrusvruchten. Het resultaat is een sterke drank met een uitgesproken smaak en aroma.

Compound Gin

Compound Gin is een speciale gin soort, omdat er geen distillatie plaatsvindt. Het is een type gin dat wordt geproduceerd door het eenvoudig mengen of macereren van neutrale alcohol met botanicals, zoals jeneverbessen en andere kruiden en specerijen. De botanicals worden in de neutrale alcohol geplaatst, waardoor de smaken en aroma's worden geïnfundeerd. Dit maakt compound gin doorgaans zachter en minder complex van smaak dan gedestilleerde gin.

Lees ook:  Belang van efficiënte verpakkingen voor transport, opslag en supply chain-processen

Pink Gin

De pink gin dankt zijn naam aan de roze of lichtroze tint die het heeft. Deze kleur wordt meestal verkregen door het toevoegen van fruitige of florale smaakstoffen en kleurstoffen aan de gin. Pink gin is vaak zoeter en fruitiger van smaak dan traditionele gin. Roze gin kan een verscheidenheid aan botanicals en smaakstoffen bevatten, zoals aardbeien, frambozen, bessen, rozenblaadjes en andere vruchten en bloemen.

Plymouth Gin

Plymouth Gin is een ginsoort met een lange geschiedenis en is afkomstig uit de stad Plymouth in het Verenigd Koninkrijk. Het is de enige ginsoort die het keurmerk “Appellation d’Origine Contrôlée” draagt.

Old Tom Gin

Door de slechtere distilleermethodes van vroeger ontstond deze gin soort. Vroeger waren de gins die ontstonden niet te drinken, omdat ze een chemische en medicinale smaak hadden. Om dit te voorkomen werd er suiker of honing toegevoegd. De Old Tom Gin is hierom bekend geworden. Bij deze gin vind je daarom een zoetere smaak en een stroperigere ervaring in je mond. Klik hier om nog meer verschillende gin smaken te bekijken.

Vond je deze tekst nu interessant? Lees dan ook dit artikel over de voordelen van orgaanvlees eten of dit nieuwsbericht over tips voor het verlengen van de houdbaarheid van producten.

Lees ook:

Laatste Nieuws

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest