Laatste nieuws over technologische ontwikkelingen

05/08/2022
518
Technologische ontwikkeling

De technologie blijft zich ontzettend snel ontwikkelen. Dit is sinds het begin van de 20e eeuw in sneltreinvaart gegaan en zal voorlopig ook niet stoppen. Computers, robots en zelflerende technologie zal in de komende jaren grote stappen gaan zetten. Internet wordt steeds sneller. Steeds meer huishoudelijke apparaten kunnen met je stem bedient worden. Auto’s gaan de komende jaren zelfstandig rijden. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. In deze blog lees je over de nieuwste technologische ontwikkelingen!

Zelfstandig rijden

In de eerste jaren van de 21e eeuw zagen we langzaam de ontwikkeling van cruise control in de auto’s verschijnen. Met één druk op de knop de snelheid van je auto instellen en hoppa, je auto blijft rijden met dezelfde snelheid totdat jij op de rem trapt. Dit heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld. Zo kwam er ook een optie dat je een maximumsnelheid kon instellen in je auto. Op die manier kon je het gaspedaal induwen, terwijl je auto niet harder ging rijden dan de door jou ingestelde maximumsnelheid. Tegenwoordig is bijna elke nieuwe auto uitgerust met adaptive cruise control, dat betekent dat de auto automatisch de snelheid aanpast aan de hand van gebeurtenissen op de weg. Een auto voor jou remt? Dan remt jouw auto automatisch mee. Dreig je over de streep te rijden op de snelweg? De auto corrigeert het stuur weer terug de weg op.
Veel dure en elektrische auto’s hebben tegenwoordig zelfs een zelfstandige rijfunctie. Deze auto’s kunnen dus geheel zelfstandig rijden. Hier zitten nog veel haken en ogen aan, het is namelijk nog niet wettelijk vastgelegd dat een auto geheel zelf mag rijden zonder dat jij hoeft op te letten. Zo heeft bijvoorbeeld een Tesla de functie van zelfstandig rijden, maar gaat er een alarm af wanneer je je stuur langer dan tien seconden los laat. In de nabije toekomst wordt deze technologische ontwikkeling alleen nog maar meer uitgebreid en gaan we binnenkort waarschijnlijk allemaal over op het zelfstandig autorijden!

Lees ook:  Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

Cyberbeveiliging

Tijdens de coronapandemie zagen we een recordaantal cyberaanvallen gebeuren. De kantoren bleven dicht waardoor mensen thuis moesten werken. En als je thuis op je eigen computer werkt, ben je vatbaarder voor cyberaanvallen. Deze computers zijn niet zo goed beveiligd als op kantoor. Hierdoor werden veel bedrijven via thuiscomputers aangevallen door hackers. Dit heeft veel ondernemingen doen realiseren dat cyberbeveiliging in de komende jaren veel investering nodig heeft. De technologische ontwikkeling hiervan zal de komende tijd een flinke boost krijgen om cyberaanvallen tegen te kunnen gaan.
Tijdens de coronapandemie zijn veel bedrijven erachter gekomen hoe waardevol thuiswerken kan zijn. Door het thuiswerken konden voor de werkgever veel kosten bespaard worden, en werknemers vonden het fijn om vanuit thuis te werken. De verwachting is dat veel bedrijven het thuiswerken blijven stimuleren, zeker in deze onzekere tijd.

Online shopping

De online retail wereld zit de komende jaren niet stil. Tijdens de coronapandemie behaalden webshops recordomzetten, steeds meer consumenten kopen hun benodigdheden in een online ‘Elektrofachmarkt’. Deze bedrijven investeren ook in de toekomst en zogeheten VR en AR. Dit staat voor respectievelijk ‘Virtual Reality’ en ‘Augmented Reality’. Hiermee kunnen consumenten door middel van een virtuele bril zich als het ware in een winkel bevinden, terwijl ze thuis achter hun computer zitten. Zo wordt online winkelen de komende jaren nóg vernieuwender en leuker. Bedenk je eens dat je je nieuwe meubels vanuit je eigen woonkamer in ware grootte kunt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook meteen controleren of de nieuwe meubels wel bij je huidige interieur staan.

Lees ook:  Technologie trends voor bedrijven

De technologie gaat de komende jaren niet stilstaan, dat weten wij inmiddels wel zeker. Nieuwe records gaan snel verbroken worden. Zo ook helaas de records van bijvoorbeeld de benzineprijzen. Zo blijkt dus weer dat aan elk voordeel, een nadeel verbonden zit.

Lees ook:

Laatste Nieuws

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest