Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

04/02/2024
338
duurzaam bedrijf tony chocolonely personaliseren

Duurzaamheid en milieubewust zijn is steeds belangrijker in de wereld van vandaag. Tegenwoordig zijn er vele bedrijven dat zich onderscheiden door hun duurzame praktijken en sociale verantwoordelijkheid. Om dit aan te sporen zijn er elk jaar awards voor de meest duurzame bedrijven.

Schneider Electric is het duurzaamste bedrijf

Schneider Electric staat fier bovenaan de lijst van meest duurzame bedrijven en is een voorbeeld van toewijding aan het milieu en maatschappelijk welzijn. Het bedrijf heeft zes kernverplichtingen aangenomen die getuigen van hun inzet voor duurzaamheid:

  • Acteren voor een klimaat-positieve wereld.
  • Efficiënt gebruik van hulpbronnen.
  • Het principe van vertrouwen naleven.
  • Gelijke kansen creëren.
  • De kracht van alle generaties benutten.
  • Lokale gemeenschappen versterken.

Wat Schneider Electric echt onderscheidt, is hun aandacht voor diversiteit, inclusie en gelijkheid (DE&I). Met een personeelsbestand van 130.000 werknemers, afkomstig uit 182 nationaliteiten en werkzaam in 108 landen, heeft het bedrijf een sterke focus op DE&I. In december 2022 was 34% van het personeel vrouw. Waarvan 41% in het uitvoerend comité, 45% in de raad van bestuur, 42% in nieuwe aanwervingen, 27% in eerstelijns managers en 28% in senior leidinggevende posities. Schneider Electric bewijst dat inclusie en diversiteit hand in hand kunnen gaan met duurzaamheid.

Siemens duurzaam bedrijf #2

Siemens, een technologiereus, heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid in al zijn aspecten. Het bedrijf focust op industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg en combineert de echte en digitale wereld om klanten te helpen hun industrieën en markten te transformeren.

Siemens heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en governance (ESG) en werkt samen met klanten om deze doelen te bereiken. Ze willen duurzame groei bevorderen en een betere wereld creëren. Siemens gelooft dat technologie de sleutel is tot het realiseren van een duurzame toekomst en zet zich in voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die positieve verandering teweegbrengen.

Lees ook:  Laatste nieuws op het gebied van sport ontwikkelingen

Vestas Wind Systems A/S duurzame bedrijven #3

Vestas Wind Systems A/S, 's werelds grootste fabrikant van windturbines en aanbieder van windenergiediensten. Deze is vastbesloten om een wereldwijde leider te worden in duurzame energieoplossingen. Met meer dan 28.000 werknemers draagt Vestas dagelijks bij aan een betere wereld door windenergie- en hybrideprojecten over de hele wereld te ontwerpen, produceren, installeren, ontwikkelen en onderhouden.

Wat Vestas echt duurzaam maakt, is hun focus op hernieuwbare energie. Ze begrijpen dat windenergie een grote rol speelt in het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een groenere planeet. Het bedrijf zet zich in voor innovatie en groei in de duurzame energiesector. Wat een positieve impact heeft op het milieu en de gemeenschappen waarin ze actief zijn.

Tony Chocolonely, andere jaren de winnaar van duurzame bedrijven

Tony’s Chocolonely, een bedrijf dat heerlijke chocolade produceert, is de kampioen van duurzaamheid en heeft verschillende jaren op rij de titel van meest duurzame bedrijf verdiend. Hun geheim? Naast het leveren van heerlijke chocolade, streven ze naar positieve verandering in de cacaoketen.

Tony’s Chocolonely personaliseren is niet alleen toegewijd aan het aanbieden van overheerlijke chocolade. Ook aan het verzekeren dat hun chocolade op een eerlijke en duurzame manier wordt geproduceerd. Ze hebben zich ingezet voor een eerlijke beloning voor cacaoboeren. Het elimineren van kinderarbeid en het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun productie. Deze combinatie van smaak en sociale en milieubewuste praktijken maakt Tony's Chocolonely een echte pionier in duurzaam ondernemen.

Deze drie bedrijven, samen met Tony's Chocolonely, laten zien dat duurzaamheid en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan. Ze hebben zich toegewijd aan het verminderen van hun milieu-impact, het verbeteren van de samenleving en het bevorderen van een eerlijke en duurzame economie. Het is inspirerend om te zien hoe deze bedrijven de weg wijzen naar een groenere toekomst en laten zien dat duurzaamheid niet alleen mogelijk is, maar ook winstgevend kan zijn. Laten we hopen dat meer bedrijven hun voorbeeld volgen en bijdragen aan een duurzamere wereld voor ons allemaal.

Lees ook:  Laatste nieuws over technologische ontwikkelingen

Lees ook:

Laatste Nieuws

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest