De invloed van visuele content in online reclame

28/03/2024
188
Visuele content maken

Visuele content is steeds populairder. Naast dat het heel populair is, is het ook nog eens heel effectief. Maar weet je ook hoe groot de invloed van visuele content eigenlijk is op de impact van jouw online marketing? In deze blog vertellen wij er meer over.

Visuele informatie voor het brein

Wanneer je visuele content toe past in jouw online reclame zorg je voor meer impact dan met een bericht dat alleen uit tekst bestaat. Van een tekstbericht onthoud je slechts 20 procent, terwijl 90 procent van de informatie die naar je hersenen wordt verzonden visueel is. Wanneer je in jouw visual ook nog eens kleur gebruikt, versterkt dit ook nog jouw content. Bovendien verwerken onze hersenen afbeeldingen sneller dan tekst: maar liefst 3 keer zo snel.

Hoger communicatiebereik met visuals

Geef jij wel eens een presentatie? Dan wil je vast graag dat jouw boodschap wordt onthouden. Je kunt dan het beste voor een combinatie van tekst en beeld kiezen. Als je een hoger bereik wilt op jouw socialmedia-platform, zorg dan dat je bericht een foto of video bevat. Het effect is met deze visuele content dan vele malen hoger dan een bericht dat alleen uit een tekst of link bestaat. 

Aandachtstrekker

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Afbeeldingen en video's springen eruit ten opzichte van tekstuele inhoud. Ze trekken onmiddellijk de aandacht van de kijker. Ook nodigen ze uit tot verdere verkenning.

Verhalen vertellen

Visuele content is zeer goed geschikt voor storytelling. Door middel van beelden kunnen merken complexe ideeën en verhalen op een eenvoudige en boeiende manier overbrengen. Dit zorgt ervoor dat ze een diepere verbinding met hun publiek kunnen creëren.

Lees ook:  Werkgevers investeren fors meer in personeel

Social media delen

Het gebruik van visuele content wordt veel vaker gedeeld op sociale media dan tekstuele content. Dit leidt tot een groter bereik en meer betrokkenheid bij de doelgroep, omdat mensen eerder geneigd zijn om visuele inhoud te delen met hun netwerken.

Merkidentiteit

Elementen die visueel zijn zoals logo's, kleurenschema's en typografie dragen bij aan de herkenbaarheid van een merk. Door consistente visuele branding in online advertenties kunnen merken hun identiteit versterken en zich onderscheiden van de concurrentie.  

Responsverbetering

Studies tonen aan dat advertenties met visuele content doorgaans een hogere klikfrequentie en conversieratio hebben dan tekstuele advertenties. Mensen zijn eerder geneigd om te reageren op advertenties die visueel aantrekkelijk zijn en relevante informatie presenteren. Dit is een goede overweging om over na te denken als jij online reclame wilt maken.  

Offline reclame

Naast dat online reclame dus steeds populairder en belangrijk wordt om te gebruiken in jouw marketingstrategie, is het niet geheel onbelangrijk om de offline marketing ook toe te passen. Doordat je jouw reclame zowel online als offline toepast, creëer je een nog groter bereik bij jouw doelgroep. Er zijn veel verschillende opties die je kunt kiezen voor online marketing. Denk bijvoorbeeld aan posters, flyers, maar ook een bedrijfsauto met wrapfolie in de huisstijl van jouw merk. Lees hier meer over wrapfolie. In een tijdperk waarin de aandacht spanning van consumenten korter is dan ooit tevoren, is visuele content een onmisbaar onderdeel geworden van elke succesvolle online marketingstrategie. Of het nu gaat om het vertellen van verhalen, het creëren van emotie of het vastleggen van de aandacht van de kijker. Visuele content heeft de kracht om het verschil en een succesvolle interactie met het publiek te creëren.

Lees ook:  Nieuwe babyboom? Door corona hoogste geboortecijfers sinds 2011

Lees ook:

Laatste Nieuws

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

Dit zijn de meest duurzame bedrijven op dit moment

Steeds minder pasen gevierd

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest