Alles over Salie

16/09/2022
782
Verse salie bestellen

Salie is een Europees kruid die vooral gebruikt wordt in de Mediterrane keuken. De bladeren van de plant zijn erg geschikt als kruid. De bladeren van zijn een beetje grijzig groen van kleur, zijn wat hobbelig en het blad lijkt wat donzig. In de zomer staat de salieplant in bloei, dan heeft de plant witte en paarse bloemen.

Salie werd vroeger al gebruikt. Naast de lekkere smaak werd salie in de middeleeuwen gebruikt om de geneeskrachtige werking. Het werd toen voor verschillende soorten kwalen gebruikt. Tegenwoordig wordt salie gebruikt voor het verbeteren van de stoelgang. Te veel salie is echter niet goed voor de gezondheid.

Zo goedkoop mogelijk aan Salie komen

Salie is over het algemeen erg duur, dus wij zijn op zoektocht gegaan hoe jij het goedkoopst aan salie kan komen. De goedkoopste manier is om zaadjes te kopen en ze te planten. De zaadjes kun je op bijvoorbeeld bol.com krijgen voor iets meer dan twee euro. De zaadjes komen over het algemeen snel uit en kunnen zowel in de tuin als in potjes in de keuken worden geplant. Daarnaast kun je verse salie bestellen. Dit is vaak goedkoper dan in de winkel.

Gebruik Salie

Salie kun je zowel vers als gedroogd in je favoriete gerechten gebruiken. Zelf raad ik aan om altijd verse salie te gebruiken. Salie wordt voornamelijk gebruikt in warme gerechten. Om de salie zoveel mogelijk smaak af te laten geven, is het belangrijk dat de salie zo fijn mogelijk gesneden moet worden. De bladeren worden ook wel eens gebakken in boter en vervolgens gebruikt in een gerecht.

Lees ook:  Belang van efficiënte verpakkingen voor transport, opslag en supply chain-processen

Smaak

Salie heeft een unieke smaak waardoor het moeilijk te beschrijven is. De beschrijving die het meest in de buurt komt is warm, kruidig en bitter. Naast de groene variant van salie, is er ook een variant met drie kleuren. Deze driekleurige variant heeft een minder overheersende smaak, waardoor deze vaak gebruikt wordt in salades of als garnering.

Alternatieve voor Salie

Door de unieke smaak is het moeilijk om salie te vervangen. Ook is het zoeken van een alternatief lastig, omdat het in ieder gerecht een andere functie heeft. Zelf raad ik aan om gewoon te zorgen voor een salieplant. Als dit niet het geval is, kun je kiezen voor basilicum. Let echter wel op dat je het basilicum pas op het einde van het koken toevoegt. Basilicum verliest namelijk smaak als die wordt verwarmd.

Ik hoop dat je na dit artikel meer te weten bent gekomen over het kruid salie.

Lees ook:

Laatste Nieuws

Steeds minder mensen willen huisje, boompje, beestje

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest