Kunnen muizen in je bed komen?

04/10/2023
448
Kunnen muizen in je bed komen?

Het maakt niet uit of je nou in een drukke stad of dorp woont, muizen kunnen helaas altijd binnendringen. De kleine knaagdieren kunnen zich ongelooflijk goed aanpassen aan elk soort omgeving. Ze vestigen zich ook in de meest onwaarschijnlijke plekken. Dit geeft veel mensen een beangstigend gevoel, wetende dat muizen zo gauw binnen kunnen dringen. Een veel gestelde vraag van men is: kunnen muizen in je bed komen? Hier gaan we in deze blog dieper op in.

Hoe kunnen muizen in je slaapkamer komen

De specialiteit van muizen is het vinden van ingangen in gebouwen en huizen. Hier hoort de slaapkamer helaas ook bij. Ze kunnen door openingen en scheuren glippen die erg klein zijn, kleiner dan je zou denken. Een opening ter grootte van een potlood is al voldoende voor de muis om de kamer binnen te treden. Controleer daarom regelmatig de muren en vloeren van je slaapkamer. Geloof het of niet. Maar muizen komen zelfs via ramen en deuren naar binnen. Zorg ervoor dat je ramen en deuren voorzien zijn van goed sluitende horren.  Tot slot verplaatsen muizen zich ook via kabels en leidingen. Langs deze wegen bereiken ze helaas ook je slaapkamer.

Hoe kunnen muizen in je bed komen?

Of muizen daadwerkelijk in je bed kunnen komen? Ja. Helaas is dit mogelijk. Muizen grijpen direct de kans in je bed te komen. Waarom? Muizen zijn nachtdieren en zijn dan op zoek naar voedsel, warmte en beschutting. Deze drie elementen bied je met een huis. Als muizen eenmaal in je slaapkamer zijn klimmen ze gemakkelijk je bed in, denkende dat ze daar voedsel vinden. Je bed is uiteraard ook een warme plek voor hen om zich te nestelen. Deze gedachte kan veel angst oproepen. Vooral omdat ons bed ons rusthaven is. Gelukkig zijn er wel maatregelen die je kunt nemen om muizen in bed te voorkomen.

Lees ook:  Zo maak je de herfst leuk

Maatregelen in eigen handen

Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om zelf ongedierte te bestrijden. Zo ook voor het bestrijden van muizen. Houd om te beginnen altijd je slaapkamer schoon. Muizen worden namelijk aangetrokken door voedselresten en kruimels. Zorg ervoor dat er dus nooit sporen van voedsel aanwezig zijn in je slaapkamer. Dit valt dan ook onder het regelmatig onderhouden van je huis. Dit zorgt ervoor dat je mogelijke toegangspunten sneller herkent en kan corrigeren om problemen te voorkomen. Dicht vervolgens alle mogelijke toegangspunten af. Inspecteer de openingen en maak ze dicht waar nodig. Een andere maatregel is voor de hand liggend: gebruik muizenbestrijdingsmiddelen. Hiervoor kan je muizenvallen en muizenlokdozen gebruiken. Tot slot is het inzetten van een professionele ongediertebestrijder ook mogelijk. Voornamelijk als je merkt dat de muizenplaag in de slaapkamer te groot is, is het een goede overweging. Professionele ongediertebestrijders hebben bovendien alle kennis en ervaring om muizen efficiënt te verwijderen.

Tip: Onthoud dat muizen negen van de tien keer dragers kunnen zijn van ziekten. Ze kunnen daarom gauw schade aan je huis veroorzaken. Zodra je iets merkt van muizen in je slaapkamer is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen!

Wil je nog meer tips om je huis goed te beveiligen? Lees dan ook onze blog: hoe smarthome technologie jouw huis veiliger maakt.

Lees ook:

Laatste Nieuws

Digitale toegankelijkheid: belangrijker dan ooit

De invloed van visuele content in online reclame

De rol van verpakkingen tegen voedselverspilling

Waarom zakendoen in Suriname lastig is

© Wereld-Nieuws - 2024
Wereld-Nieuws is onderdeel van Nieuwsbeest